Thuisbatterijen

Waarom een thuisbatterij?

Onafhankelijk van het net


Dankzij slimme instellingen zorgt een thuisbatterij er voor dat u zelf bepaalt wat u met uw opgewekte energie doet. Ook stroompannes kunnen grotendeels opgevangen worden door een thuisbatterij.

Klaar voor de toekomst


Onze samenleving moet klimaatneutraal worden. Slim omgaan met energie is hierbij een cruciale stap. Om onze afhankelijkheid te verminderen van dure energiecentrales en fossiele brandstoffen zijn hernieuwbare energie en het slim opslaan van deze energie van groot belang. 


Met een thuisbatterij zet je een belangrijke stap in de richting van klimaatneutraal energieverbruik

Een optimaal gebruik van zonnepanelen


Dit is vooral van toepassing voor zij die overdag niet thuis zijn. Zonnepanelen wekken het meeste energie op tijdens de uren wanneer meesten zijn gaan werken. Deze energie komt terecht op het net en hiervoor wordt slecht een miniem bedrag terugbetaald. Een batterij vangt dit overschot aan energie op en stelt deze beschikbaar wanneer je thuis bent. Zo kan je 's avonds en 's nachts gebruik maken van zonne-energie! 

Een retrofit installatie:


Heel wat mensen hebben al zonnepanelen en willen nu een batterij bijplaatsen: dit heet een retrofit installatie. Er wordt rekening gehouden met het aantal zonnepanelen die er liggen voor de bepaling van de grootte van de batterij. Het is ten slotte niet nodig om een grote batterij te plaatsen bij woningen met weinig zonnepanelen. Neem contact met ons op, dan we bekijken samen met jou de beste opties.


Wat met je huidige omvormer?


De meeste omvormers die in het verleden zijn geplaatst zijn niet geschikt om een batterij bij te installeren. Daarom wordt de omvormer vervangen of wordt een extra omvormer toegevoegd. 


Om je batterij te koppelen aan het huis heb je sowieso een (extra) nieuwe omvormer nodig. Afhankelijk van het merk en model van de huisbatterij is het mogelijk om je oude omvormer te houden maar dit is niet altijd een voordeel. Omdat de energie meerdere malen  door een omvormer moet zal er verlies optreden. Afhankelijk van de leeftijd van de oude omvormer raden we al dan niet aan om een nieuwe hybride omvormer, die de energie van je zonnepanelen het meest effecient ter beschikking stelt.Premies voor thuisbatterijen

In 2021 is het mogelijk om premies aan te vragen voor het plaatsen van thuisbatterijen, sinds 1 april zijn de premies verhoogd tot het einde van het jaar. Maak er nu gebruik van!

Een thuisbatterij in huis


Een thuisbatterij neemt een beperkt volume in. Er kan, indien gewenst, een inbouwkast gebouwd worden om de installatie mooi achter te verbergen. Belangrijk is dat de batterij droog staat in een ruimte waar de temperatuur relatief contstant is. De batterij presteerd het best als deze niet in contact komt met vriestemperaturen.


Voor wie is het interessant? 


  • Iedereen met zonnepanelen,
  • met een groot verbruik,
  • mensen die overdag niet thuis zijn
  • iedereen die minder afhankelijk wil zijn van het net
  • zonder terugdraaiende teller


 
 
 
een thuisbatterij
mijn optimale batterijcapaciteit (geef alle gevraagde gegevens mee)
 
 
 

Een thuisbatterij aangepast aan je noden

My Power installeert verschillende merken en modellen, zo vindt iedereen zijn, haar of hun batterij. 


Er bestaan ook modulaire systemen die het mogelijk maken om in de toekomst de batterij te vergroten afhankelijk van jouw noden. De batterij kan meegroeien met jouw gezin. 


We luisteren naar jouw noden en bekijken de beste optie voor jouw situatie.

Een batterij voor iedere situatie

AQ Lith Energybox

Met de AQ-Lith Energybox kies je voor geweldige prijs/kwaliteit. Het is een modulair systeem waardoor je op later moment kan kiezen om de batterij uit te breiden. 

Tesla

De Tesla thuisbatterij mag gezien worden,een strak ontwerp dat niet stoort in het interieur. 

Solaredge

Met Solaredge ben je klaar voor de toekomst. Verschillende opties zorgen voor optimaal energiegebruik